Tort Kinder Country (bez pieczenia)

5 (3 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Moja dzisiejsza propozycja na weekend majowy to pyszny i łatwy Tort Kinder Country. Bazą deseru są biszkopty i serek mascarpone. Ciasto jest łatwe i proste w przygotowaniu. Potrzebujemy dosłownie kilku składników. Moim zdaniem jest to tort na niezwykłe okazje. Sprawdzi się na małe i duże spotkania rodzinne.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • masa jasna
    250 g serka mascarpone
    100 g cukru pudru
    100 g czekolady białej
    100 ml śmietany 30%
    10 g śmietanfixu
    masa ciemna
    250 g serka mascarpone
    100 g cukru pudru
    100 g czekolady gorzkiej
    100 ml śmietany 30%
    10 g śmietanfixu
    dodatkowo
    300 g biszkoptów dowolnych
    200 g płatków śniadaniowych z miodem typu "Kangus"
    100 g czekolady ciemnej
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Tort kinder country (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa jasna: Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy.
    Masa ciemna: Zimną śmietanę ubijamy na puch. Dodajemy cukier puder. Dodajemy serek mascarpone. Miksujemy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy do masy. Dodajemy śmietanfix. Miksujemy. Dodajemy 50 g płatków śniadaniowych. Mieszamy.
    W tortownicy układamy na dnie warstwę biszkoptów. Na biszkoptach układamy masę jasną. Na masie jasnej układamy warstwę biszkoptów. Na biszkoptach układamy warstwę ciemnej masy. Na masie ciemnej układamy ostatnie biszkopty. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Rozpuszczamy czekoladę gorzką. Dekorują nią ciasto
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować