Jajka faszerowane serkiem topionym i łososiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczna przystawka

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
    Puszka łososia w oleju
    2 serki topione o smaku śmietanowym
    Sól
    Pieprz
    Koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane serkiem topionym i łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekrawamy na pół. Delikatnie wyjmujemy żółtka. Ucieramy je z serkami na gładką masę. Dodajemy odsączonego z oleju łososia. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy farsz do jajek. Na wierzchu każdego układamy gałązkę koperku.

Porady

Do farszu możemy użyć również tuńczyka lub szprotek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować