Jaja faszerowane serkiem topionym

4.49 (180 ocen)

  • 20 min

Doskonała przystawka i jedno z dań na Wielkanocnym stole

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    50 g serka topionego
    50 g oleju
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
    pieprz, sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Jaja faszerowane serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać, przekroić i wyjąć żółtka
  • 2. Serek topiony rozetrzeć z żółtkami i olejem, dodać musztardę i jeśli trzeba doprawić pieprzem i solą
  • 3. Farsz wymieszać na jednolitą masę,napełnić połówki jajek i dodać kleks majonezu
  • 4. Jaja ułożyć na talerzu i udekorować
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować