Jajka faszerowane wędzonym łososiem

4.49 (197 ocen)

  • 20 min

Dla zaostrzenia smaku dodałam chrzan, polecam!

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    100g wędzonego łososia – odłożyć trochę do dekoracji
    2 - 3 łyżki majonezu
    1 łyżka kremowego serka o ulubionym smaku typ Almette
    1 płaska łyżeczka chrzanu
    Pieprz, sól
    Szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia bardzo drobno pokroić. Jajka przekroić na pół, wydrążyć żółtka. Rozdrobnić je widelcem, dołożyć łososia, majonez, serek oraz chrzan. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Farszem napełnić biała na wierzchu ułożyć odłożone kawałki łososia. Jajka położyć na półmisku udekorować szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować