JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM I BAZYLIĄ

5 (180 ocen)

Jajka można podawać na wiele sposobów, nie tylko na Wielkanoc , ale i na inne okoliczności jak i zwykłe śniadanie. Dziś proponuje z wędzonym łososiem i pastą z bazylii

Składniki:

  • JAJKA FASZEROWANE: ŁOSOSIEM,
    5 jaj
    100 g łososia wędzonego w plastrach
    serek czosnkowy – 2 – 3 łyżki
    sól, pieprz
    koperek

    JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z BAZYLII
    2 jaja
    Garść bazylii
    Kilka łyżek serka czosnkowego
    Sol, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Jajka faszerowane łososiem i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. JAJKA FASZEROWANE: ŁOSOSIEM,
    Jajka ugotować na twardo, obrać , przekroić wzdłuż, wydrążyć żółtka łyżeczką . Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekanego drobno łososia( troszkę zostawić do dekoracji), serek i przyprawy. ( można wszystko zblendować na gładka masę .Tak przygotowaną masą napełnić białka za pomocą szprycy, rękawa cukierniczego, udekorować kawałkami łososia i koperkiem. Jajka posypane delikatnie słodka papryką w proszku.
  • 2. JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z BAZYLII
    Jajka ugotować na twardo, obrać , przekroić wzdłuż, wydrążyć żółtka łyżeczką . Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekaną – zblendowaną bazylię i serek( można dodać kilka kropli barwnika zielonego jeśli kolor jest mało intensywny. Doprawić sola i pieprzem. Tak przygotowaną masą napełnić białka za pomocą szprycy, rękawa cukierniczego, udekorować kawałkami bazyli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować