Jajka faszerowane awokado

4.5 (195 ocen)

Delikatne w smaku i lekkie, idealne na śniadanie, a także na przekąskę. Te jajka faszerowane polecam je osobom dbającym o linię.

Składniki:

  • • 3 jajka,
    • 1 awokado,
    • Sok z cytryny,
    • 2 łyżeczki majonezu,
    • Sól,
    • Pieprz,
    • Szczypta gałki muszkatołowej,
    • Szczypta słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Jajka faszerowane awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy je i obieramy. Kroimy je na pół, wyjmujemy żółtka i umieszczamy w miseczce. Żółtka łączymy z majonezem i rozgniatamy widelcem.
    Awokado kroimy na pół i obieramy. Skrapiamy je sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Pół awokado przekładamy do miseczki i rozdrabniamy je widelcem. Pozostałe pół kroimy na cząstki, które posłużą nam do dekoracji jajek.
    Żółtka łączmy z awokado, mieszamy i doprawiamy do smaku.
    Jajka napełniamy farszem i dekorujemy cząstką awokado.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować