Jajka faszerowane groszkiem

4.43 (159 ocen)

Jajka są bardzo smaczne i pięknie się prezentują,robię je zawsze na Święta Wielkanocne.Swoim wyglądem zachwycają gości.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

    1 szklanka mrożonego zielonego groszku

    2 łyżki majonezu

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.43 (159 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i studzimy. Za pomocą noża z bardzo cienkim czubkiem wycinamy zygzak wokół górnej części jajka.Dolną część jajka lekko ścinamy żeby jajko dobrze stało. Bardzo delikatnie wyjmujemy żółtka, przekładamy je do miski, dodajemy groszek i majonez.Za pomocą blendera miksujemy je na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem. Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy każdą połówkę jajka, przykrywamy wierzchnią częścią jajka.

Porady

Jajka możemy przekroić na pół i wypełnić farszem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek zielony Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować