Jajka faszerowane pieczarkami i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać drobno posiekać, podsmażyć na oleju.
Gdy się zeszkli, dodać drobno pokrojone pieczarki.
Dusić aż pieczarki zmiękną, doprawić solą, pod koniec smażenia dodać serek topiony wymieszać i przestudzić.
Ugotować jajka na twardo.
Po ugotowaniu jajka od razu przepłukać zimną wodą, a następnie obrać.
Jajka przekroić wzdłuż na połówki , wyjąć żółtka.
Żółtka rozgnieść widelcem na gładką masę dodać do usmażonych pieczarek dokładnie wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą.
Tak przygotowany farsz nakładać łyżeczką na połówki jajek, ozdobić kleksem majonezu wymieszanym z tartym chrzanem.
Na paterze rozłożyć mix kiełków i ułożyć połówki jajek.
Komentarze