Jajka faszerowane pieczarkami i serkiem topionym

5 (141 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam pyszne jajka z farszem z pieczarek połączonych z serkiem topionym i ugotowanymi żółtkami.
Pychotka.
Polecam na świąteczny stół Wielkanocny.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 szt,
    pieczarek 200 g,
    nieduża cebula
    olej 2 łyżki,
    serek topiony 100 g,
    majonezu 2 łyżki + 1 łyżka chrzanu,
    sól i pieprz do smaku
    kiełki mix,
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Jajko Majonez Przekąski

Jajka faszerowane pieczarkami i serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka faszerowane pieczarkami i serkiem topionym 1. Cebulę obrać drobno posiekać, podsmażyć na oleju.
    Gdy się zeszkli, dodać drobno pokrojone pieczarki.
    Dusić aż pieczarki zmiękną, doprawić solą, pod koniec smażenia dodać serek topiony wymieszać i przestudzić.
    Ugotować jajka na twardo.
    Po ugotowaniu jajka od razu przepłukać zimną wodą, a następnie obrać.
    Jajka przekroić wzdłuż na połówki , wyjąć żółtka.
    Żółtka rozgnieść widelcem na gładką masę dodać do usmażonych pieczarek dokładnie wymieszać doprawić do smaku pieprzem i solą.
    Tak przygotowany farsz nakładać łyżeczką na połówki jajek, ozdobić kleksem majonezu wymieszanym z tartym chrzanem.

    Na paterze rozłożyć mix kiełków i ułożyć połówki jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować