Jajka faszerowane łososiem i serkiem wiejskim

4.5 (167 ocen)

  • 20 min

Jajka faszerowane tym nadzieniem są oryginalne, ładnie wyglądają i przede wszystkim pysznie smakują.

  • 20 min

Składniki:

  • -4 ugotowane na twardo jaja
    -2 łyżeczki majonezu
    -100 g łososia wędzonego
    -100 g serka wiejskiego lekkiego
    -szczypta pieprzu
    -odrobina rzeżuchy
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane łososiem i serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy, kroimy na połowy, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miski. Białka układamy na talerzu.
  • 2. Łososia kroimy w drobniutką kosteczkę i wrzucamy do żółtek. Dodajemy serek wiejski i majonez. Całość dokładnie ucieramy widelcem tak, aby żółtka były rozdrobnione. Doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy.
  • 3. Farsz układamy w białkach. Dekorujemy rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować