Jajka faszerowane łososiem

4.51 (168 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jajka można faszerować na różne sposoby, ale ten z wędzonym łososiem i odrobiną chrzanu najbardziej smakuje mojej rodzinie. Polecam :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek 
    150 g łososia wędzonego
    1 łyżeczka chrzanu
    3 łyżki majonezu
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    kiełki brokułu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać z łupinek. Przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka. Żółtka przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać drobno pokrojonego łososia (kawałek zostawić), szczypiorek, majonez i chrzan. Przyprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać na gładką masę.
  • 2. Przygotowanym farszem wyłożyć wgłębienia w jajkach, udekorować paskami pozostałego łososia i kiełkami brokułu. Podawać od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować