Krem z zielonych warzyw

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Polecam krem z zielonych warzyw. Nie rezygnujmy zimową porą z warzyw, te mrożone są także doskonałe. Ugotowane i zmiksowane smakują tak samo jak świeże. Spróbujcie. Fasolka, bób, brokuł, groszek i cukinia. Całość zagęściły ziemniaki. Ostry smak papryczki chilli dodał daniu wyrazistego smaku. Smacznego!

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 ziemniaki
    ok. 500 g mrożonych zielonych warzyw
    (zielona fasolka, bób, brokuły, cukinia)
    sól, papryczka chilli, łyżeczka koperku, szczypta kurkumy
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z zielonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odłożyć szklankę mrożonki do podsmażenia.
    W garnku zagotować resztę mrożonki ze szklanką wody. Dodać pokrojone obrane ziemniaki i ugotować do miękkości. Posolić do smaku, dodać odrobinę koperku i kurkumy. Zamieszać.
    Zmiksować na zielony krem.
    Podsmażyć z odrobiną soli i oliwy na ostrym ogniu pozostawione warzywa. Nalać do miseczek krem, na wierzchu ułożyć warzywa podsmażone i pokrojone chilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować