Zupa krem z zielonych warzyw

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zupa krem z zielonych warzyw to świetna propozycja na lekki obiad. Dodatek groszku ptysiowego fajnie podkreśla smak kremu. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średnie ziemniaki,
    1 pietruszka,
    2 małe cukinie,
    4 łodygi selera naciowego,
    6 szparagów,
    pół brokuła,
    2 liście laurowe,
    4 ziela angielskie,
    sól i pieprz do smaku,
    szczypta kurkumy,
    1 łyżeczka ziół prowansalskich,
    1łyżeczka pieprzu ziołowego,
    szczypta imbiru,
    olej do smażenia,
    groszek ptysiowy,
    natka pietruszki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Zupa krem z zielonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, pietruszkę, cukinię obieramy i kroimy w kostkę.

    Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki.

    Ze szparagów pozbywamy się twardych części.

    Szparagi i seler naciowy kroimy w kostkę.
    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

    Wrzucamy warzywa i smażymy 5 minut.
    Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy i wrzucamy warzywa.

    Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy do miękkości warzyw.
    Przyprawiamy.

    Następnie wyjmujemy z zupy liście i ziele angielskie i miksujemy zupę na gładki krem.
    Podajemy z groszkiem ptysiowym.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy dodać jeszcze inne warzywa np;fasolkę szparagową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dla dzieci Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować