Przepisy

Dodaj przepis
  • Pana cotta z musem truskawkowym

    Ten włoski deser to prawdziwe niebo w gębie. Idealny dla małych i dużych - jest tak dobry, że najlepiej od razu przygotować dużą porcję :)

    • dodano: 2014-04-24T00:13:33+02:00 |
    • dodane przez: Cukiereczek
    • książki kucharskie: 0 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 0 |
    • odsłony: 1
  • Ciasto szefa

    Ciasto jest pyszne i niestety zawiera dużo kalorii. Jest pracochłonne ale warto wypróbować przepis.

    • dodano: 2014-04-23T23:48:06+02:00 |
    • dodane przez: bienpyt
    • książki kucharskie: 0 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 0 |
    • odsłony: 1
  • Sernik puszysty bez tłuszczu

    Pierwszy raz upiekłam sernik bez dodawania do sera tłuszczu. Sernik wyszedł puszysty i lekko wilgotny.

    • dodano: 2014-04-23T23:39:20+02:00 |
    • dodane przez: bienpyt
    • książki kucharskie: 0 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 0 |
    • odsłony: 1
  • Chleb domowy według przepisu mojej mamy

    Pierwszy raz upiekłam chleb pod czujnym okiem mojej mamy. Chleb jest pyszny i pachnący. Po pokrojeniu na kromeczki jest bardzo apetyczny i szybko zniknął z talerza z...

    • dodano: 2014-04-23T23:27:03+02:00 |
    • dodane przez: bienpyt
    • książki kucharskie: 0 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 0 |
    • odsłony: 1
  • bukiet

    Znana i lubiana przystawka w nieco innej formie, ale rownie smaczna.Ładnie prezentuje sie na stole.

    • dodano: 2014-04-23T23:18:09+02:00 |
    • dodane przez: lucyna19
    • książki kucharskie: 0 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 0 |
    • odsłony: 0
  • zawijasy w cieście francuskim

    Jest bardzo łatwa do przygotowania i dobrze smakuje jako zakąska do piwa

    • dodano: 2014-04-23T23:10:37+02:00 |
    • dodane przez: Agnieszka1
    • książki kucharskie: 0 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 0 |
    • odsłony: 1
  • babeczki

    Lekko i smacznie

    • dodano: 2014-04-23T22:28:54+02:00 |
    • dodane przez: AnnaKoziel
    • książki kucharskie: 1 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 1 |
    • odsłony: 18
  • Mąka kokosowa

    Świetnym pomysłem na wykorzystanie wiórków kokosowych powstałych po wykonaniu mleka kokosowego jest ich przekształceni na mąkę kokosową. Zaletą takiej mąki jest to, że...

    • dodano: 2014-04-23T21:50:49+02:00 |
    • dodane przez: AnkaFiranka
    • książki kucharskie: 0 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 0 |
    • odsłony: 1
  • Sos rosyjski n zimno

    Sos rosyjski ma piękny różowy kolor i wyrazisty smak. Sos można podać do pieczonych mięs serwowanych na zimno, wędlin, gotowanych jajek, sałatek i kanapek.

    • dodano: 2014-04-23T21:50:07+02:00 |
    • dodane przez: palinos
    • książki kucharskie: 1 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 1 |
    • odsłony: 2
  • ciasto piankowe

    Ciasto dla amatorów słodkich deserów, którzy nie lubią się przemęczać przy ich przygotowaniu. Ciasto jest o tyle proste, że nie wymaga pieczenia, a więc i specjalnych...

    • dodano: 2014-04-23T21:45:37+02:00 |
    • dodane przez: Aleksandra J
    • książki kucharskie: 2 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 2 |
    • odsłony: 43
  • Babka na oleju

    Po prostu przepyszna babka.

    • dodano: 2014-04-23T21:42:14+02:00 |
    • dodane przez: nadia180
    • książki kucharskie: 2 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 2 |
    • odsłony: 28
  • Jajka faszerowane awokado

    Małe urozmaicenie dla tradycyjnego świątecznego śniadania. Są tak pyszne i na tyle łatwe do przygotowania, że można przyrządzać je nie tylko przy okazji święta :)

    • dodano: 2014-04-23T21:34:37+02:00 |
    • dodane przez: AnetaJ
    • książki kucharskie: 3 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 6 |
    • odsłony: 27
  • Wielkanocny sernik gotowany

    Sernik gotowany przygotowuje się ekspresowo, bez większego wysiłku. Sernik jest pysznie kremowy, aromatyczny i wilgotny. Dodatek bakalii i polewa z gorzkiej czekolady...

    • dodano: 2014-04-23T21:31:16+02:00 |
    • dodane przez: palinos
    • książki kucharskie: 6 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 3 |
    • odsłony: 55
  • rolada z pieczonego brzuszka

    Gdy w lodówce pustka a do sklepu nie chce się iść trzeba zrobić własną wersję wędliny do chleba ;) Ba taka własnej roboty jest najlepsza, bez konserwantów, ulepszaczy...

    • dodano: 2014-04-23T21:21:24+02:00 |
    • dodane przez: Aleksandra J
    • książki kucharskie: 0 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 1 |
    • odsłony: 2
  • Łosoś w galarecie

    Zrobiłam łososia w galarecie, za foremki posłużyły skorupki jajek.

    • dodano: 2014-04-23T21:20:20+02:00 |
    • dodane przez: palinos
    • książki kucharskie: 0 |
    • polecenia: 0 |
    • komentarze: 2 |
    • odsłony: 13
z 6054

Wyszukaj przepis

Dostępne przepisy: 90798

DZIAŁY

wyczyść kryteria wyszukiwania

Ostatnia dyskusja

Zarejestruj się by wziąć udział w dyskusji Zobacz wszystkie dyskusje »

Nasz ekspert - Krystyna Żółtańska

  • Jedno jest pewne, wolę gotować, niż piec ciasta. Gotuję to, na co ochotę ma moja rodzinka. Podstawą jest zupa, ale obiad zawsze składa się z dwóch dań. Preferuję tradycyjną...
    zobacz więcej »