REKLAMA
Pyszne delikatne mięso z piersi kurczaka w połączeniu z pieczarkami i ciągnącym się serem. Idealna propozycja na uroczysty obiad.
Moja wariacja na temat francuskiej zupy cebulowej. Przygotujcie ją u siebie, a przekonacie się, że warto było poświęcić czas na jej przygotowanie - jest idealnie kremowa, aromatyczna, lekko maślana i doskonale sprawdzi się także na eleganckim obiedzie. Ta zupa to małe dzieło kulinarnej sztuki.
Czasem obiad można podać w innej postaci niż tradycyjnie. U mnie zamiast smażonego fileta z dorsza z surówką podane zostały łódeczki drożdżowe z tymi produktami - takie danie bardziej zachęci dzieci do konsumpcji :) Jest bardzo smaczne, pożywne i wygląda zachęcająco ;)
Kopytka uwielbiam, ale nie mogę ich ciągle przygotowywać w ten sam sposób więc postanowiłam je tym razem zapiec z serem i wyszły pyszne :) Troszkę urozmaicenia, a jak wiele zmienia.
Rolada smakuje wybornie, przygotowuję ją na specjalne okazje.
Tak przygotowaną roladę można podać jako przystawkę -na zimno, bądź jako dodatek do obiadu- na ciepło. W plastrach schabu kryją się pieczarki, szynka szwarcwaldzka, żółty ser oraz ogórki konserwowe. Z wykonaniem jej poradzi sobie nawet początkujący kucharz:) Wspaniale prezentuje wśród innych świątecznych smakołyków.
Bardzo smaczne roladki, kruche i aromatyczne, świetne na ciepło i na zimno.
Taka rolada doskonale sprawdza się na co dzień i od święta. Proste, dostępne składniki. A wykonanie nie sprawi kłopotu nawet początkującej w kuchni pani domu. Chętnie po przepis sięgają osoby będące na diecie keto.
Ostatnio skomentowane
Krupnik ukraiński