Taką pizzę zrobi nawet początkujący kucharz , jest prosta w przygotowaniu , z dostępnych składników i bardzo smaczna . Wspólne spędzenie czasu z rodziną przy dobrym jedzeniu - bezcenne:)
0 (0 ocen)
Porady
Pizzę lubią dzieci , młodzież , dorośli , a także seniorzy , więc robię ją dość często . Lubię gdy domownicy wpadają do kuchni i pytają co tak ładnie pachnie . A ciasto drożdżowe , a do tego z dodatkami i przyprawami pachnie obłędnie . Tym razem do uperfumowania tego pieczywa wybrałam przyprawę , którą jestem oczarowana od pierwszego otworzenia torebki z nią - czubrycę zieloną . Jej nazwa pochodzi od głównego składnika kompozycji - cząbru . W jej skład wchodzi także cebula , czosnek , pietruszka , kozieradka i sól jodowana . Charakteryzuje ją przyjemny korzenny smak i wyraźny ziołowy aromat . Do tego wspaniale znosi wysokie temperatury pieczenia . Jako dodatki wybrałam dwa sery - gołda i mozzarella doskonale ze sobą połączyły się w czasie pieczenia , tworząc przyjemnie ciągnącą się warstwę . Kapary nadały całości , pikantnego smaku , a pstrąg zadbał i o smak i o aromat całości . Do pizzy nie zabrakło sosów - pomidorowego , z dodatkiem bazylii oraz czosnkowego , z którym należy uważać , jeśli po jedzeniu wybieramy się na spotkanie .
Komentarze