REKLAMA
Bardzo sycące smaczne danie, które nadaje się na kolację na każdą uroczystość oraz do zamknięcia w słoik. Proporcję można zmniejszyć o połowę lub ilość składników dobrać do swoich potrzeb smakowych.
Calzone z nadzieniem a'la meksykańskim. Pewnie daleko im do oryginału ale w mojej rodzinie wszystkim smakowała ta wersja.
W kuchni nic nie powinno się marnować. Szczególnie po Świętach trzeba umiejętnie zagospodarować pozostałości z lodówki. Z pieczonych mięs/wędlin można zrobić gulasz, gęstą zupę, którą domownicy chętnie zjedzą np. z kluskami śląskimi.
Papryki wypełnione po brzegi szpinakowym nadzieniem to moja dzisiejsza propozycja na pyszny, szybki posiłek. Takie obiady mogłabym jeść codziennie:). Nadzienie można wzbogacić o ulubione dodatki, czy przyprawy.
Jeśli znudziły Was już tradycyjne schabowe, to zapraszam na roladę z karkówki, opatuloną wędzonym boczkiem.
Pizza z dużą ilością składników ma swoich amatorów. Tak jest i u nas. Od czasu do czasu przychodzi ochota by zjeść konkretną pizzę z kawałkiem mięcha. A jeszcze lepiej, gdy to mięso będzie podane w towarzystwie cebulki i papryki. Ważne by taką pizzę podpiec tak, by była rumiana, lekko chrupiąca, a to co ma być soczyste i pełne smaku, chowało się pod serową pierzynką.
Proste danie wegetariańskie. Ziemniaki i groszek. Można wykorzystać ugotowane ziemniaki z poprzedniego dnia.
Ostatnio skomentowane
Boczek pieczony-rolowany