REKLAMA

Kociołek rosyjski

wyświetlono: 71708 | dodany do książki kucharskiej: 221 | polecenia: 21

Bardzo sycące smaczne danie, które nadaje się na kolację na każdą uroczystość oraz do zamknięcia w słoik. Proporcję można zmniejszyć o połowę lub ilość składników dobrać do swoich potrzeb smakowych.

opublikowany: 23.09.2014
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 2 godz.
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg.Fileta z kurczaka+przyprawa do kurczaka
    1kg pieczarek
    3 kolorowe papryki
    3 duże cebule
    2 szklanki dowolnego suchego makaronu
    0,5 litra koncentratu pomidorowego (najlepiej Pudliszki) lub przecieru pomidorowego z puszki np.pelati.
    0,5 szklanki keczupu
    sól i pieprz do smaku
    papryka ostra w proszku (do smaku)
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe.
Ocena:

(średnia 4.95 z 170 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • filety 1. Filety kroimy na małą kostkę posypujemy przyprawą do kurczaka i pozostawiamy na 30 minut..
  • kurczak 2. Następnie smażymy nasze kawałeczki kurczaka na rozgrzanym oleju do zrumienienia i wrzucamy do dużego garnka.
  • pieczarki 3. Cebulę i pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Smażymy na maśle lub oleju i przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do kurczaka w garnku.
  • papryka 4. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i i kroimy w kosteczkę.
  • składniki 5. Wrzucamy do naszego garnka z resztą składników. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wszystko gorącą wodą lub bulionem i gotujemy na małym ogniu.
  • makaron
6. W między czasie gotujemy makaron tak aby był lekko podgotowany ,ale nie ugotowany.
  • Kociołek rosyjski 7. Dodaj przecier-koncentrat pomidorowy i keczup. Doprawiamy papryką,solą i pieprzem do smaku. Dolej wody ,aby wytworzył się sos. Gotuj na wolnym ogniu. Na koniec dodaj makaron i wymieszaj.
    Kociołek rosyjski najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie składniki przejdą smakiem.

Notka redakcyjna

PPWS_02-2016

Porady

Makaron można ugotować osobno i polać przygotowanym kociołkiem. Takie leczo wybornie smakuje z plackami ziemniaczanymi. Można również zaciągnąć sos wodą z mąką.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Kociołek rosyjski wg Marty Ryżek - Kalkowskiej Dodane przez: Skotka
Kociołek rosyjski wg Marty R.-K. Dodane przez: dagita
Kociołek rosyjski wg marta Ryżek-Kalkowska Dodane przez: anka1988
Kociołek rosyjski wg Marta Ryżek-Kalkowska Dodane przez: anka1988
Kociołek rosyjski wg Marta Ryżek-Kalkowska Dodane przez: agata28
Kociołek rosyjski wg.Marta Ryżek-Kalkowska Dodane przez: Martyna1991


Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Barszcz rosyjski

Uwielbiamy buraki, barszcz tym bardziej. Znaleźliśmy przepis na barszcz po rosyjsku, dzisiaj więc Wam taki proponujemy.

kategoria: Zupy opublikowany: 05.06.2017 | wyświetlono: 1745 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: ewaeu ewaeu

Kociołek gajowego

Danie jednogarnkowe, smakowite i sycące. Najlepiej smakuje na świeżym powietrzu.

kategoria: Dania główne Dania jednogarnkowe opublikowany: 03.10.2017 | wyświetlono: 922 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE