Fińska zupa z łososiem.

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Zupa rybna, bardzo smaczna i pożywna.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 g filetu z łososia bez skóry
    2 cebule
    5 ziemniaków
    1 łyżka masła
    2 ł wywaru rybnego lub warzywnego
    100 ml śmietanki 30%
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 listki laurowe
    4 kulki ziela angielskiego
    sól, pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa rybna

Fińska zupa z łososiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku roztopić masło i zeszklić na nim posiekaną cebulę. Obrać ziemniaki, pokroić w kostkę i dodać do cebuli, razem smażyć 5 minut. Dodać wywar. Liście laurowe i ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia i gotować dalej na średnim ogniu do czasu, aż ziemniaki będą prawie miękkie (ok 20 min.).
    Filet łososia pokroić w większą kostkę, dodać do zupy. Gotować 5 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy i śmietankę, zamieszać i zagotować. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.
    Podawać z kawałkiem dobrego pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ziemniaki Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować