Zupa z grzybów leśnych

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna rozgrzewająca kremowa zupa na bazie grzybków leśnych wzbogacona kremowym serkiem, z sycącymi łazankami. Idealna na chłodniejsze wieczory.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g grzybów leśnych np. kozaki, borowiki
    1 średnia marchew
    1 serek topiony
    1/2 szklanki śmietany do zup
    200 g łazanek
    pieprz oraz sól
    1/2 pęczka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa Krem

Zupa z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby umyć i pokroić na małe plasterki. Wlać wodę (ok. 3 litry) do grzybów i gotować. Marchewkę pokroić w plasterki i dodać do zupy.
  • 2. Łazanki ugotować w osolonej wodzie.
  • 3. Gdy grzyby będą miękkie, do gotującego wywaru dodać pokrojony serek topiony oraz śmietanę. Wymieszać. Dodać łazanki oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Kozaki Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować