Dania wigilijne - najsmaczniejsze potrawy na Święta
Dania wigilijne, czyli dwanaście potraw,...
Wigilijna zupa grzybowa to jedno z obowiązkowych dań na wieczerzę wigilijna. 24 grudnia w ramach pierwszego ciepłego dania pojawia się aromatyczna, wyrazista i sycąca wigilijna zupa grzybowa - podana z makaronem, choć w niektórych regionach także z ziemniakami lub grzankami.
Wigilijna zupa grzybowa
Porady
Podany czas jest- bez namaczania grzybów.
Grzyby namaczamy w zimnej wodzie, najlepiej na noc.
Pozostałe grzyby po ugotowaniu, możemy wykorzystać do farszu : uszek, pierogów i kapusty z grochem- wszystkie to potrawy wigilijne.
Przed podaniem, wyjmujemy liście laurowe i ziele angielskie - wigilijna zupa grzybowa będzie pyszna i praktyczna do podania.
Zupę możemy ugotować dzień wcześniej, jest jeszcze lepsza.
To dla mnie doskonały wybór - wigilijna zupa grzybowa jest aromatyczna, smaczna, syta.
Komentarze