Zupa z leśnych grzybów

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pachnąca lasem, sycąca zupa ze świeżych grzybów. Obowiązkowe danie w letnim sezonie !

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Grzyby leśne (u mnie mix : kurku, borowiki, podgrzybki, maślaki) ok. 0,5 kg
    3 marchewki
    2 liście laurowe
    3 ziela angielskie
    Pieprz
    Kostka bulionu warzywnego (najlepiej domowa)
    Koperek ⠀
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa

Zupa z leśnych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy na lekko osolony wrzątek i obgotowujemy.
    W drugim garnku gotujemy wywar z warzyw (woda+marchewka+kostka bulionowa+ziele angielskie+liście laurowe). Podgotowane grzyby odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i krótko przesmażamy. Tak przygotowane grzyby dodajemy do bulionu. Gotujemy ok. 10-12 min. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z makaronem i świeżym koprem. ⠀
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować