Kremowa zupa serowo-pieczarkowa

4.49 (198 ocen)

Taka zupa pieczarkowa jest bardzo smaczna ,dodatek serka topionego sprawia że jest kremowa i delikatna w smaku.

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka

    0,5 kilograma pieczarek

    2 marchewki

    1 pietruszka

    5 ziemniaków

    1 cebula

    200 gram serka topionego kremowego

    2-3 łyżki mąki pszennej

    2 listki laurowe

    3 ziarna ziela angielskiego

    5 ziaren pieprzu

    sól,pieprz

    vegeta

    przyprawa maggi w płynie

    pół pęczka natki pietruszki

    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.49 (198 ocen)

Kremowa zupa serowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładamy udka z kurczaka, dodajemy listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu,zalewamy 3 litrami wody i gotujemy do miękkości mięsa. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy razem z pieczarkami na maśle. Z wywaru wyjmujemy mięso, dodajemy przesmażone pieczarki z cebulą i dodajemy warzywa pokrojone w kostkę, gotujemy do miękkości warzyw. Zagęszczamy mąką rozrobiona z wodą, odlewamy trochę zupy do miski i dodajemy serki, mieszamy do rozpuszczenia się serków, wlewamy do zupy.Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, vegetą i przyprawą maggi. Dodajemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Serek Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować