zupa z dyni

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mój synek uwielbia chrupiące grzanki więc dodałam je do kremu z dyni. Smakuje super.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół dowolnej dyni
    1 korzeń marchwi
    pół korzenia selera
    1 litr bulionu drobiowego
    sól
    pieprz
    imbir w proszku
    kurkuma w proszku
    2 łyżki kwaśnej śmietany
    oliwa z oliwek
    weka
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Dynię obrać i pokroić w dużą kostkę.
    2.Marchew i seler obrać i pokroić w plasterki.
    3. Do gotującego się bulionu wrzucić dynię, marchew, seler. Gotować aż warzywa zmiękną.
    4. Odstawić do ostygnięcia.
    5. Całość przelać do blendera i zmiksować na krem.
    6. Ponownie przelać do garnka i zagotować. Dodać 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę kurkumy i szczyptę imbiru. Dodać śmietanę kwaśną i wymieszać.
    7. Wekę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oliwy wrzucić wekę i smażyć ciągle mieszając aż grzanki będą rumiane.
    8. Zupę podawać posypaną grzankami i udekorowaną natką pietruszki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować