Zupa-krem z dyni

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna i pożywna gęsta zupa-krem

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała dynia Hokkaido
    1 ziemniak
    1 marchew
    500 ml bulionu (moze być z kostki rosołowej)
    1/2 puszki mleka kokosowego
    1 mała cebula
    ½ łyżeczki zmielonego imbiru w proszku
    sól,
    pieprz,
    1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa-krem z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynie przekroić na 4 części, wydrążyć pestki. Piec w 180 stopniach góra-dół 30 minut. Po tym czasie wydrążyć miąższ z dyni.
  • 2. Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku, dodać pokrojone w kostkę warzywa (oprócz dyni) gotować 10 minut.
  • 3. Dodać puree z dyni do zupy. Gotować chwilę, następnie dodać mleczko kokosowe i gotować 10 minut. Zblendować zupę na gładki krem i doprawić wg uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa krem z dyni.

To może cię zainteresować