-kasza orkiszowa 100 g
-bulion warzywny lub drobiowy
-30 dag fileta z kurczaka
-1 marchew
-1 pietruszka
-2 ziemniaki
-2 ząbki czosnku
-2 łyżki kwaśnej śmietany
-sól, pieprz,
- liść laurowy
-kumin rzymski
-papryka słodka 1 łyżeczka
-natka pietruszki
Sposób przygotowania przepisu:
Krupnik królewski
1.
1.Filet z kurczaka pokrój na drobną kostkę posyp kuminem oraz papryką , na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso na złoty kolor.
2.Do fileta dorzuć pokrojoną w pół talarki marchew i pietruszkę, ziemniaki w kostkę. Czosnek pokrojony w plasterki. Przesmaż warzywa chwilę.
3. Wrzuć składniki do gorącego bulionu warzywnego lub drobiowego. dodaj przyprawy czyli liść laurowy ,sól, dodaj kaszę orkiszową i gotuj około 15 minut.
4. Gdy składniki będą miękkie zapraw wszystko śmietaną. Na koniec dopraw pieprzem oraz udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze