Krupnik królewski

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Nazwałam tę zupę królewskim krupnikiem ze względu na wspaniały bogaty smak. Polecam szczególnie zimą na rozgrzanie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • -kasza orkiszowa 100 g
    -bulion warzywny lub drobiowy
    -30 dag fileta z kurczaka
    -1 marchew
    -1 pietruszka
    -2 ziemniaki
    -2 ząbki czosnku
    -2 łyżki kwaśnej śmietany
    -sól, pieprz,
    - liść laurowy
    -kumin rzymski
    -papryka słodka 1 łyżeczka
    -natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krupnik królewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Filet z kurczaka pokrój na drobną kostkę posyp kuminem oraz papryką , na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż mięso na złoty kolor.
    2.Do fileta dorzuć pokrojoną w pół talarki marchew i pietruszkę, ziemniaki w kostkę. Czosnek pokrojony w plasterki. Przesmaż warzywa chwilę.
    3. Wrzuć składniki do gorącego bulionu warzywnego lub drobiowego. dodaj przyprawy czyli liść laurowy ,sól, dodaj kaszę orkiszową i gotuj około 15 minut.
    4. Gdy składniki będą miękkie zapraw wszystko śmietaną. Na koniec dopraw pieprzem oraz udekoruj posiekaną natką pietruszki.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Sylwester Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować