Zupa krem dynia mango i batat

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Rozgrzewająca zupa dyniowa w stylu tajskim. Z mango, batatami, imbirem, chili. Na mleczku kokosowym. Zrobicie ją w 30 minut. Nie mogłam oderwać się od miski.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    1/2 dyni hokkaido

    1 mango

    1 batat

    1 kawałek pora biała część

    1 plaster korzenia selera

    1 marchewka

    1 cebula

    3 ząbki czosnku

    sól, pieprz

    cukier muscovado

    płatki chili

    1 łyżka ziaren czarnego sezamu

    natka pietruszki

    400 ml mleczka kokosowego

    1 litr bulionu warzywnego

    2 cm korzenia imbiru

    szczypta cynamonu

    migdały do dekoracji
    olej kokosowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Zupa krem dynia mango i batat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Batata, seler, marchew obieram i kroję na kawałki. Cebulę i czosnek obieram i drobno kroję. Imbir ścieram. Na oleju kokosowym przesmażam cebulę, czosnek, por i imbir. Dodaję pokrojoną w kostkę dynię. Nie obieram jej ze skóry, pozbawiam nasion. Dodaję batata, seler, marchew, połowę mango i chwilę przesmażam. Wlewam bulion, dodaję sól, pieprz i gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Na końcu dodaję mleczko kokosowe. Całość miksuję blenderem. Doprawiam cukrem, cynamonem. Zupę podaję z kawałkami mango, migdałami, sezamem, natką pietruszki, i posypuję cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Bataty (słodkie ziemniaki) Migdały Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować