Pierogi z zieloną soczewicą i suszonymi pomidorkami
Nie ma nic bardziej polskiego niż pierogi. Uwielbiam każde, ale ostatnio moje serce podbiła wegańska wersja z zieloną soczewicą, suszonymi pomidorami i podsmażoną cebulką.
Nie ma nic bardziej polskiego niż pierogi. Uwielbiam każde, ale ostatnio moje serce podbiła wegańska wersja z zieloną soczewicą, suszonymi pomidorami i podsmażoną cebulką.
Jak zwykle bez żadnego przepisu, ani nawet konkretnej wizji tego, co miałoby z tego wyjść, wrzuciłam do miski to, co miałam pod ręką i powstał mój kolejny hit tej jesieni! Zapraszam na pachnący cynamonem i imbirem tort marchewkowo-dyniowy. Delikatny smak ciasta wspaniale komponuje się z kokosową "bitą śmietaną" i chrupiącym cytrynowym lukrem
"Awaryjne" babeczki, których przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut. Nie za słodkie, pożywne, bananowe i pachnące cynamonem. W sam raz na śniadanie i do zabrania ze sobą "na drogę", jako drugie śniadanie albo deser.A
Mocno czekoladowe i aksamitne, dobrze schłodzone smakuje jak kakaowy deser lodowy. Świetnie sprawdzi się na śniadanie, deser albo jako posiłek potreningowy. Nie zawiera oleju, jajka ani mleka :)
Ten krem przypomina o sobie jesienią i przez całą zimę jest bardzo częstym gościem na moim stole. Doskonale sprawdza się też jako danie do przygotowania w ramach "czyszczenia lodówki" - można wrzucić do niego praktycznie wszystko i za każdym razem cieszyć się nieco innym smakiem. Idealnie aksamitny, sycący, aromatyczny i rozgrzewający, a do tego łatwy w przygotowaniu i pełen witamin - jednym słowem obiad idealny!
Przygotowuje się je w nie więcej niż 15 minut i są tak łatwe do zrobienia, że nie ma mowy, żeby coś nie wyszło, a po ich upieczeniu w całym domu jeszcze długo pachnie jabłkami i cynamonem. Jestem pewna, że wszystkie potrzebne składniki większość z Was znajdzie w swoich kuchennych szafkach. W towarzystwie owoców świetnie sprawdzą się na śniadanie. Ja często zabieram je ze sobą na uczelnię i wcinam na deser do popołudniowej kawki.
Ostatnio skomentowane
Dodane przez: Anitka0804
Pierogi z kapustą gotowaną i pieczarkami