22007438_150804212184412_4780311944644351206_n

veganol

Lublin

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik veganol w dniu 19.10.2017 14:15 opublikował przepis:

Pierogi z zieloną soczewicą i suszonymi pomidorkami

Nie ma nic bardziej polskiego niż pierogi. Uwielbiam każde, ale ostatnio moje serce podbiła wegańska wersja z zieloną soczewicą, suszonymi pomidorami i podsmażoną cebulką.
Użytkownik veganol w dniu 16.10.2017 16:21 opublikował przepis:

Wegański tort dyniowo-marchewkowy

Jak zwykle bez żadnego przepisu, ani nawet konkretnej wizji tego, co miałoby z tego wyjść, wrzuciłam do miski to, co miałam pod ręką i powstał mój kolejny hit tej jesieni! Zapraszam na pachnący cynamonem i imbirem tort marchewkowo-dyniowy. Delikatny smak ciasta wspaniale komponuje się z kokosową "bitą śmietaną" i chrupiącym cytrynowym lukrem
Użytkownik veganol w dniu 13.10.2017 13:55 opublikował przepis:

Kakaowe muffiny z bananem

"Awaryjne" babeczki, których przygotowanie nie zajmie więcej niż 15 minut. Nie za słodkie, pożywne, bananowe i pachnące cynamonem. W sam raz na śniadanie i do zabrania ze sobą "na drogę", jako drugie śniadanie albo deser.A
Użytkownik veganol w dniu 08.10.2017 22:02 opublikował przepis:

Bardzo czekoladowe zdrowe brownie z fasoli

Mocno czekoladowe i aksamitne, dobrze schłodzone smakuje jak kakaowy deser lodowy. Świetnie sprawdzi się na śniadanie, deser albo jako posiłek potreningowy. Nie zawiera oleju, jajka ani mleka :)
Użytkownik veganol w dniu 06.10.2017 15:50 opublikował przepis:

Zupa krem z soczewicy, dyni i batatów z kurkumą i imbirem

Ten krem przypomina o sobie jesienią i przez całą zimę jest bardzo częstym gościem na moim stole. Doskonale sprawdza się też jako danie do przygotowania w ramach "czyszczenia lodówki" - można wrzucić do niego praktycznie wszystko i za każdym razem cieszyć się nieco innym smakiem. Idealnie aksamitny, sycący, aromatyczny i rozgrzewający, a do tego łatwy w przygotowaniu i pełen witamin - jednym słowem obiad idealny!
Użytkownik veganol w dniu 06.10.2017 15:09 opublikował przepis:

Szarlotkowe wegańskie babeczki z cynamonem

Przygotowuje się je w nie więcej niż 15 minut i są tak łatwe do zrobienia, że nie ma mowy, żeby coś nie wyszło, a po ich upieczeniu w całym domu jeszcze długo pachnie jabłkami i cynamonem. Jestem pewna, że wszystkie potrzebne składniki większość z Was znajdzie w swoich kuchennych szafkach. W towarzystwie owoców świetnie sprawdzą się na śniadanie. Ja często zabieram je ze sobą na uczelnię i wcinam na deser do popołudniowej kawki.

To może cię zainteresować