Zupa gulaszowa z serc indyczych

5 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa gulaszowa z serc indyczych

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g serc indyczych
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 cebula
    kawałek papryki ok 0,5
    sól
    pieprz
    oregano
    bazylia
    listek laurowy
    zielę angielskie
    szczypta chili
    1 łyżka mąki
    koperek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa gulaszowa z serc indyczych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serca myjemy, oczyszczamy i wrzucamy do garnka razem z marchewką, pietruszką i cebulą oraz listek laurowy i ziele angielskie. Zalewamy wodą i gotujemy aż do miękkości.
    Wyjmujemy z wywaru serca, marchewkę i pietruszkę a wywar odcedzamy na gęstym sicie.
    Wlewamy ponownie do garnka. Serca kroimy w paseczki marchewkę i pietruszkę również wkładamy do wywaru, dolewamy wody tak by powstała zupa niezbyt rzadka . Dodajemy przyprawy i gotujemy ok 15 min po czym podprawiamy mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości wody lub przygotowujemy zasmażkę. Doprawiamy jeszcze do smaku i dodajemy posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serca drobiowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować