Zapraszam na pyszną zupę gulaszową z pieczarkami. Zupa jest gęsta, sycąca i rozgrzewająca. Polecam.
1 godz. 40 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
40 dag karkówki
1 duża czerwona papryka
1 duża cebula
1 łyżeczka tymianku
3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
3 łyżki oleju
6 ziemniaków
30 dag mrożonych pieczarek
1 l wody
2 listki laurowe
4 ziarenka ziela angielskiego
2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego
sól do smaku
pieprz do smaku
Zupa gulaszowa z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozgrzewamy połowę oleju i dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Smażymy przez 5 minut.
Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy, aż cebula będzie szklista.
Dodajemy przyprawy, mieszamy i smażymy przez chwilę. Przekładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy przez około 40 minut.
Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę, przesmażone na reszcie oleju pieczarki, listki laurowe, ziele angielskie. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Komentarze