Zupa gulaszowa z serc

  • wyświetlono: 4370 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Sycąca zupa z drobiowych serc, do ugotowania w szybkowarze

Monika Adamczyk
  • 40min

Składniki

30 dkg serc drobiowych
1 cebula
1 marchewka
1 pietruszka
¼ selera
2 papryki
Por
Kostka rosołowa
Olej
Pieprz, papryka ostra i słodka

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa gulaszowa z serc

  • 1. Cebulę, por i paprykę pokroić, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, włożyć do garnka razem z sercami, przyprawić pieprzem i papryką, na górę pokruszyć kostkę rosołową, dodać odrobiną oleju i wlać ok. 2 szklanek wody (aby przykryć warzywa i serca). Gotować 20-25 minut. Otworzyć ostrożnie garnek.

Porady

Jeżeli potrawa wyda nam się za mało słona, pod koniec można dodać sól.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilkonkurs_szybkowar

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa gulaszowa z kalafiorem

Dodane przez: afrodyta

Zupa gulaszowa z kalafiorem

Rozgrzewająca, pyszna i sycąca...

ZUPA GULASZOWA Z DYNIĄ

Dodane przez: monikaT83

ZUPA GULASZOWA Z DYNIĄ

Pyszna, rozgrzewająca zupa w sam...

image-29sjmb9

Dodane przez: wiesiołek

Zupa gulaszowa z fasolą

Pyszna, pełnowartościowa i pożywna

Zupa gulaszowa z dorsza

Dodane przez: Joanna Kryla

Zupa gulaszowa z dorsza

Pyszna, rozgrzewająca, lekko pikantna...

Zupa gulaszowa z pieczarkami

Dodane przez: anemon

Zupa gulaszowa z pieczarkami

To bardziej rodzaj dania jednogarnkowego...

Węgierska zupa gulaszowa

Dodane przez: Violetka76

Węgierska zupa gulaszowa

Węgierska zupa gulaszowa to doskonała...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE