Zupa gulaszowa-szybka wersja

4.36 (215 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, szybka w przygotowaniu zupa, uwielbiana przez większość.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g karkówki wieprzowej
    3 łyżki oleju rzepakowego
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    1 kawałek selera
    3 ziemniaki
    200 g pieczarek
    1 duży strąk czerwonej papryki
    2 ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    2 ziarna ziela angielskiego
    1 łyżka mąki
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    1,7 l bulionu warzywnego
    1 łyżeczka mielonego kminku
    1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki
    1 łyżka majeranku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.36 (215 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa-szybka wersja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa gulaszowa-szybka wersja 1. Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju.
    W czasie smażenia, warzywa obieramy.
    Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaki kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa, smażymy dalej.
    Pieczarki oczyszczamy, mniejsze kroimy na pół, większe na 4 części.
    Czosnek siekamy, dodajemy razem z liściem laurowym, zielem angielskim. Smażymy jeszcze chwilę, oprószamy mąką i dokładnie mieszamy.
    Całość zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 15 min na dużym ogniu, następnie płomień zmniejszamy, dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojoną w paski paprykę, przyprawy i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować