Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym i lanymi kluskami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz gotowałam i jest przepyszna polecam

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dkg borowików lub podgrzybków
    Puszka mleka kokosowego
    Marchewka duża
    Pietruszka
    10 ziela angielskiego
    2 łyżki sosu sojowego
    4 liście laurowe
    Pieprz
    2,5 litra rosołu
    Kluski lane:
    2/3 szklanki mąki
    Jajko
    Sól
    Troszeczkę wody gotowanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa grzybowa

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym i lanymi kluskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby opłukać zagotować i odlać na sitku. Wstawić rosół i dodać grzyby,marchewkę pokrojoną w kwadraty,pietruszkę,liście laurowe,ziele angielskie i gotować aż do miękkości grzybów. Pózniej dodać pieprzu,soli do smaku. Zrobić ciasto na kluski lane. Wymieszać jajko z mąką,solą i wodą i kłaść na gotującą zupę. Chwilkę pogotować i dodać mleko kokosowe jeszcze raz zagotować i podawać. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować