Tatar ze śledzia

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna i aromatyczna przystawka. Zamiast śledzi ziołowych można użyć zwykłych w oleju.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • słoik śledzi z suszonymi ziołami (6-7 filetów)

    1/2 czerwonej cebuli

    ogórek kiszony

    łyżka kaparów

    kawałeczek żółtej papryczki chili

    łyżka posiekanej natki pietruszki

    łyżeczka musztardy francuskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Przystawki Tatar

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie odsączyć z zalewy i bardzo drobno pokroić. Cebulkę, chili i ogórka również pokroić w małą kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin aby smaki się przegryzły.

    Tak przygotowanego tatara ze śledzia możecie podać w malutkich kokilkach, na kromce ciemnego chleba lub talerzyku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sałata Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować