Ryba po chińsku

4.93 (196 ocen)

  • 60 min

Przepis otrzymała od koleżanki.Rybę robię na różne okazje . Bardzo pyszna ,moi domownicy i goście zachwycają się.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg filetów
    ¾ słoika papryki konserwowej
    ¾ słoika ogórków konserwowych
    4 cebule

    Sos
    0,5 szklanki oleju
    6 łyżek koncentratu pomidorowego
    8 łyżek ketchup (ostry)
    5 łyżek cukru
    4 łyżki octu

    Panierka
    1szklanka mąki
    0,5 szklanki wody
    1 jajko
    2 łyżeczki przyprawy kucharek
Wystaw ocenę:

4.93 (196 ocen)

Ryba po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, ogórki, cebulę, pokroić w kostkę.
  • 2. Do miseczki wsypać mąkę, dodać jajko, kucharka i wodę. Rybę pokrojoną w kawałki panierujemy i smażymy .
  • 3. Wykonanie sosu.
    Do garnka wlać olej,dodać koncentrat, pomidorowy, ketchup, cukier ocet.
    Wszystko wymieszać i zagotować, dodać warzywa.Wymieszać. Usmażoną rybę układamy w salaterce i przekładamy gotowym sosem z warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panierka Papryka Sałata Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować