Tatar ze śledzia

  • wyświetlono: 105 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Bardzo szybki i prosty w wykonaniu przy tym smaczny tatar ze śledzia. Doskonały nie tylko na Wigilię, czy świąteczny stół, na każdej imprezie dużej czy małej najprędzej znika ze stołu :)

neliada
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Składniki ( na dwie porcje )
- 2 płaty śledziowe solone typu matias
- 1 ogórek konserwowy
- 3 pieczarki marynowane
- 1 mała cebula
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 0,5 łyżeczki musztardy
- sól, pieprz ( opcjonalnie )

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Tatar ze śledzia

  • 1. Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie co najmniej dwie godziny, w trakcie moczenia kilka razy zmieniam wodę. Wymoczone i osuszone śledzie, ogórka, pieczarki i cebulkę kroję w bardzo drobną kosteczkę, dodaję łyżkę oliwy z oliwek i pół łyżeczki musztardy. Całość bardzo dokładnie mieszam, przekładam do pojemniczków ( u mnie filiżanki ) uklepuję i wkładam na co najmniej dwie godziny do lodówki. Po tym czasie delikatnie wykładam kopczyki z filiżanek na talerzyk i dowolnie ozdabiam.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śledzieśledźtatarprzystawka ze śledzitatar ze śledziaśledzie na imprezęwigilijny tatarśledziowa przekąskatatar z ryby
 

Komentarze

Podobne przepisy

Tatar ze śledzia

Dodane przez: Madziołek

Tatar ze śledzia na marynowanych burakach

Pyszna przystawka zamieniająca...

Tatar ze śledzia

Dodane przez: joanna30

Tatar ze śledzia

Pyszna i aromatyczna przystawka....

śledziowy tatar

Dodane przez: beatkaa153

Kolorowy tatar ze śledzia

Śledź tradycyjny troszkę inaczej.

wiktoria dzwonek

Dodane przez: viki2903

Tatar ze śledzia z azjatycka nutą

Alternatywa dla tradycyjnie przyrządzonego...

Dodane przez: Karinaw

Tatar ze śledzia

Ten przepis również dostałam od...

Tatar ze śledzia po Żydowsku

Dodane przez: PolskaGotuje

Tatar ze śledzia po Żydowsku

smakuje wybornie