Uwielbiam serwować dania w taki sposób. Warstwowy tatar pięknie prezentuje się wyśmienicie na Wigilijnym stole , a smakuje bardzo dobrze.Tą potrawę miałam okazję zaprezentować na sesji w moim domu w świątecznym wydaniu Przyślij Przepis 12/2014.
4.51 (184 ocen)
Porady
Naszego tatara podajemy na liściu sałaty np. lodowej lub papierowych foremkach od babeczek. Często pod spód daję okrągłe wafle (andruty) aby wpiły nadmiar soku. Jeśli nie posiadamy specjalnych obręczy to możemy wykorzystać np. puszkę po groszku czy kukurydzy i wyciąć z obu stron wieka - przynajmniej ja tak kiedyś robiłam i byłam zadowolona. Teraz mam obręcze otrzymane w prezencie, ale jeśli potrzebuję większą ilość obręczy to idą w ruch puszki :)
PP_12-2014
Komentarze