Stir-fry z makaronem soba, kurczakiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki sosu wymieszać. Grzyby namoczyć w 70 ml gorącej wody przez 15 minut. Wodę z moczenia dodać do sosu. Grzyby posiekać. Pierś z kurczaka pokroić na paski. Marchew pokroić w słupki, paprykę pokroić w paski, szalotkę w pióra, a cukinię w półplasterki. W woku rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i chwilę podsmażyć. Dodać po kolei składniki smażąc każde z nich przez ok. pół minuty: marchew, paprykę, cukinię, grzyby i mięso. Dodać szczypiorek, sezam i natkę. Zalać sosem i dusić ok. 3 minuty. Makron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i przełożyć do woka. Wymieszać i chwilę podgrzać.
Komentarze