Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto zagnieść i wylepić nim blaszkę, wyłożonej papierem do pieczenia. Ser mielimy 3 razy w maszynce o drobnych sitkach.
2.Miękkie masło ucieramy mikserem na puch dodajemy cukier a następnie po żółtku, budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną i zmielony ser. Białka ubijamy mikserem na puch delikatnie łączymy łyżką z masą serową.
3.Brzoskwinie z puszki kroimy w kostkę, do blaszki wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy trochę masy serowej i układamy kawałki brzoskwini i zalewamy resztą masy serowej.
4.Sernik pieczemy w 170 stopniach przez 60 minut. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia sernika. Wyciągamy z blaszki zimny.
Komentarze