Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny serniczek idealny na różne okazje, uwielbiam piec serniki i każdy kto go spróbuje aż się prosi o przepis.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Blaszka 38x24 cm
    Ciasto kruche:
    1/2 kostki margaryny
    szklanka mąki
    2 jajka
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Składniki na masę serową:
    1 kg sera białego w okrągłej kostce
    6 jajek
    100 g masła
    200 g cukru
    1 budyń waniliowy (bez cukru)
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 szczypta soli
    1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zagnieść i wylepić nim blaszkę, wyłożonej papierem do pieczenia. Ser mielimy 3 razy w maszynce o drobnych sitkach.
  • 2. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch dodajemy cukier a następnie po żółtku, budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną i zmielony ser. Białka ubijamy mikserem na puch delikatnie łączymy łyżką z masą serową.
  • 3. Brzoskwinie z puszki kroimy w kostkę, do blaszki wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy trochę masy serowej i układamy kawałki brzoskwini i zalewamy resztą masy serowej.
  • 4. Sernik pieczemy w 170 stopniach przez 60 minut. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia sernika. Wyciągamy z blaszki zimny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować