Sernik z brzoskwiniami bez spodu

4.94 (204 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny serniczek idealny na różne okazje, jeden z moich ulubionych serników z owocami.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Blaszka 38x24 cm
    Składniki na masę serową:
    1 k g sera białego (zmielonego 2x)
    8 jajek
    100 g masła
    200 g cukru
    1 budyń waniliowy (bez cukru)
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 szczypta soli
    1 puszka brzoskwiń
Wystaw ocenę:

4.94 (204 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki

Sernik z brzoskwiniami bez spodu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch dodajemy cukier a następnie po żółtku, budyń w proszku oraz mąkę ziemniaczaną i zmielony ser. Białka ubijamy mikserem na puch delikatnie łączymy łyżką z masą serową.
  • 2. Brzoskwinie z puszki kroimy w kostkę, do blaszki wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy trochę masy serowej i układamy kawałki brzoskwini i zalewamy resztą masy serowej.
  • 3. Sernik pieczemy w 170 stopniach przez ok 60 minut. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia sernika. Wyciągamy z blaszki zimny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować