schab po bałkańsku

  • wyświetlono: 1705 |
  • dodany do książki kucharskiej: 17 |
  • polecenia: 0

Lubimy takie pikantne potrawy. To danie to ciekawe wykorzystanie schabu, inne niż tradycyjnie.

28695223_334377100384945_578555202_o
  • 3 porcje
  • 45min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:

około 700 g schabu bez kości
czerwona papryka
200 g pieczarek
cebula
puszka pomidorów krojonych
3-4 ogórki kiszone
ząbek czosnku
kawałek papryczki chilli
2-3 łyżki mąki
sól, pieprz
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

schab po bałkańsku

  • 1. Schab pokroić w paseczki, oprószyć solą i pieprzem i obtoczyć w mące. W grubym rondlu rozgrzać trochę oleju i wrzucić mięso, obsmażyć na złoto. Dodać cebulę pokrojoną w piórka, plasterki pieczarek i paprykę pokrojoną w paseczki. Smażyć chwilę (można trochę osolić, żeby warzywa puściły sok), dodać pomidory z puszki, dusić na wolnym ogniu. Pod koniec dodać drobno posiekaną ostrą papryczkę czosnek, pieprz i ogórki pokrojone w cienkie plasterki.

Porady

Podawać z ryżem lub tłuczonymi ziemniakami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paprykaDrugie danieschabwieprzowinagulaszpikantnez ryżemprzepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

Schab po warszawsku

Dodane przez: ewaeu

Schab po warszawsku

Schab po warszawsku często gości...

image-0fdngok

Dodane przez: natalia2004

schab po neapolitańsku

Jeden z najlepszych przepisów na...

schabowe po góralsku

Dodane przez: Anitka0804

Schab po góralsku

Gdy znudziły wam się tradycyjne...

Gęś po bałkańsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Gęś po bałkańsku

Mieszkam na stałe w Anglii, jednak...

schab po grecku

Dodane przez: wiola

Schab po grecku

Warzywa robi się podobnie jak do...

Schab po góralsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Schab po góralsku

Uwielbiam wypróbowywać w mojej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE