PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Schab po bałkańskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/39/62619de86cefbee529d0c315975ccd7dde141179.jpeg28831912http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/schab-po-balkansku-1
600 g schabu wieprzowego bez kości
1 czerwona papryka
250 g pieczarek
1 żółta papryka
4 ogórki kiszone
1 puszka pomidorów
1 cebula
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła klarowanego
sól
pieprz
słodka papryka
1 łyżeczka czubata mąki
Sposób przygotowania przepisu:
Schab po bałkańsku
1.
Schab pokroić w cienkie paski, oprószyć solą, pieprzem i mąką i wymieszać.
W rondlu rozgrzać masło i podsmażyć mięso na lekko rumiany kolor.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła i zeszklić lekko cebulę, a następnie dodać posiekany czosnek i pieczarki pokrojone w półplasterki.Chwilę smażyć po czym dodać do mięsa. Wlać puszkę pomidorów, dodać pokrojoną w paski paprykę i dusić pod przykryciem około 15 minut.
Ogórki pokroić w cienkie paski i dodać do mięsa. Doprawić solą , pieprzem i papryką. W razie potrzeby wlać 1/4 szklanki wody i dusić pod przykryciem około 8-10 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze