Schab po bałkańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w paski i obsypujemy marynatą staropolską – odstawiamy na około godzinę do lodówki lub jeśli mamy taką możliwość na całą noc. Następnie obtaczamy w mące i obsmażamy.
2.Mięso kroimy w paski i obsypujemy marynatą staropolską – odstawiamy na około godzinę do lodówki lub jeśli mamy taką możliwość na całą noc. Następnie obtaczamy w mące i obsmażamy.
3.Tak przygotowane warzywa i mięso przekładamy do kamiennego garnka, dodajemy pomidory, koncentrat.
Całość dusimy pod przykryciem około 15-20 minut, następnie zdejmujemy pokrywkę i dusimy do odparowania wody by sos zgęstniał.
Doprawiamy papryką ostrą, słodką, solą i pieprzem. Danie podajemy z ryżem lub pieczywem.
Komentarze