Schab po bałkańsku z ajvarem

  • wyświetlono: 680 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Świetna alternatywa dla mięsa schabowego

34755375_2105387506170639_248118336544571392_n
  • 3 porcje
  • Średni

Składniki

500g schabu
200g pieczarek
1 średnia cebula
1 papryka czerwona
3 ogórki konserwowe lub kiszone
puszka pomidorów w puszce krojonych
1 łyżka ajvaru
ząbek czosnku
sól i pieprz
szczypta papryki wędzonej ,oraz chili

Sposób przygotowania przepisu:

Schab po bałkańsku z ajvarem

  • 1. Schab kroimy w paski ok 1 cm, oprószamy solą pieprzem papryką wędzoną szczyptą chili oraz 2 łyżkami mąki.
    W garnku rozgrzać olej dodać mięso dusimy ok10-15 min, dodajemy cebulę pokrojoną w półplasterki,pieczarki pokrojone na plasterki,dusimy pod przykryciem po chwili dodajemy paprykę pokrojoną w paski,ajvar ,czosnek oraz pomidory , dalej dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie na sam koniec dodać ogórki pokrojone na plasterki

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiOgórkipaprykaPomidoryschabajvar

Komentarze

Podobne przepisy

Pulpety po bałkańsku

Dodane przez: W_poszukiwaniu_inspiracji

Pulpety po bałkańsku

Pyszne, soczyste kotleciki z nadzieniem...

Schab w warzywach po cygańsku

Dodane przez: 2milutka

Schab z warzywami po cygańsku

Miła alternatywa dla tradycyjnego...

Gotowe danie

Dodane przez: 2milutka

Schab po cygańsku z warzywami

Kotlety schabowe pod smaczną warzywną...

image-1tstqu5

Dodane przez: monika016

Pieczone pulpety po bałkańsku

Uwielbiam odkrywać nowe smaki....

Schab po bakońsku

Dodane przez: Cukiereczek

Schab po bakońsku

Danie wywodzi się z kuchni węgierskiej,...

Karkówka pieczona z cebulą i ajvarem

Dodane przez: Di bloguje

Karkówka pieczona z cebulą i ajvarem

Karkówka pieczona z cebulą i ajvarem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE