Gulasz z pieczarkami i papryką

4.33 (227 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gulasz z pieczarkami i papryką to moja propozycja na smaczny obiad. Podawać można go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag karkówki wieprzowej
    2 łyżki masła klarowanego
    250 g pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 zółta papryka
    2,5 szklanki gorącej wody
    1 duża cebula
    1 liść laurowy
    4 ziarenka ziela angielskiego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz, papryka słodka,papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.33 (227 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Gulasz

Gulasz z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę 3x3cm.
    Sól,pieprz,paprykę słodką,paprykę ostrą wymieszać w miseczce.
    Posypać mieszanką mięso, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około 1h.
    W rondlu rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiany kolor, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło.
    Zalać całość gorącą wodą, dodać troszkę soli, pieprzu liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone w plastry pieczarki oraz paprykę i dusić pod przykryciem około 1h na małym ogniu.
    Od czasu do czasu pomieszać i w razie potrzeby uzupełnić brakującą wodę.
    Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie.
    Doprowadzić do wrzenia. Sos powinien być gęsty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować