REKLAMA

Gulasz z pieczarkami i papryką

wyświetlono: 55602 | dodany do książki kucharskiej: 6 | polecenia: 0

Gulasz z pieczarkami i papryką to moja propozycja na smaczny obiad. Podawać można go z ziemniakami, ryżem, kaszą lub kluskami

opublikowany: 13.04.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 1 godz. 10 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag karkówki wieprzowej
    2 łyżki masła klarowanego
    250 g pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 zółta papryka
    2,5 szklanki gorącej wody
    1 duża cebula
    1 liść laurowy
    4 ziarenka ziela angielskiego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    sól, pieprz, papryka słodka,papryka ostra
Ocena:

(średnia 4.51 z 192 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę 3x3cm.
    Sól,pieprz,paprykę słodką,paprykę ostrą wymieszać w miseczce.
    Posypać mieszanką mięso, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na około 1h.
    W rondlu rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiany kolor, co jakiś czas mieszając, aby się nie przypaliło.
    Zalać całość gorącą wodą, dodać troszkę soli, pieprzu liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone w plastry pieczarki oraz paprykę i dusić pod przykryciem około 1h na małym ogniu.
    Od czasu do czasu pomieszać i w razie potrzeby uzupełnić brakującą wodę.
    Kiedy mięso będzie już miękkie dodać mąkę ziemniaczaną rozpuszczoną w wodzie.
    Doprowadzić do wrzenia. Sos powinien być gęsty.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Gulasz wieprzowy z pieczarkami i papryką

Rozgrzewający i treściwy sos z pysznymi, soczystymi kawałkami mięsa.

kategoria: Dania główne gulasz opublikowany: 03.03.2015 | wyświetlono: 25095 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE