Rolowany boczek faszerowany suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczna domowa wędlina z boczku, nafaszerowana suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Takie zioła okazały się strzałem w dziesiątkę. Boczek był bardzo pyszny i pachnący,podczas pieczenia pachniało w całym domu, polecam na różne okazje.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg boczku surowego cienki płat
    15 g suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią
    2 łyżki oleju
    rękaw do pieczenia
    sznurek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Wędliny

Rolowany boczek faszerowany suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek myjemy a następnie olej mieszamy z ziołami nacieramy z każdej strony. Najwięcej nacieramy od środka czyli tam gdzie będziemy zwijać. Natarty boczek zwijamy bardzo ciasno i obwiązujemy sznurem.
  • 2. Boczek przekładamy do rękawa do pieczenia, związujemy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu wyłączamy gaz i zostawiamy boczek do wystygnięcia.
  • boczek 3. Boczek wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do lodówki na całą noc. Wtedy ładnie się zwiąże i będzie ładnie się kroił.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować