Przepis powstał żeby wykorzystać dużą ilość (zalegającą po wyjeździe) cukinii. Do tej pory oba przepisy przygotowywałam oddzielnie, teraz jednak połączyłam w całość i wyszło pysznie:)
W niektórych rejonach Polski cepelinem nazywają żółtą cukinię:)
Uwielbiam takie przepisy - takie, czyli "zgadnij kotku, co mam w środku"- u mnie nikt nie zgadł, ciekawe jak będzie u Was
Użytkownik reanja
w dniu 30.08.2019 15:23 opublikował przepis:
Może musztarda to za dużo powiedziane, ale jest to przepis na świetne smarowidło do wędliny.
Teraz gdy sezon ogórkowy się już kończy i coraz więcej widać już te duże, przerośnięte to najwyższy czas na przygotowanie właśnie musztardy ogórkowej, może z tego przepis?:)
Użytkownik reanja
w dniu 07.07.2019 15:39 opublikował przepis:
Bardzo lubimy takie rolady- można zajadać solo, lub zamiast wędliny na kanapkach.
Tu dodatkowo jest dużo zieleniny, która nie będzie przeszkadzać dzieciom, ale podkręca mocno smak.
Użytkownik reanja
w dniu 16.06.2019 09:12 opublikował przepis:
Powiem Wam że ta pianka jest super!
Do deserów to idealny zamiennik bitej śmietany, mniej kaloryczny oczywiście:)
Delikatna i lekka jak ptasie mleczko, a po całkowitym zastygnięciu utrzymuje swoją formę.
Użytkownik reanja
w dniu 17.03.2019 12:11 opublikował przepis:
Najczęściej dodaje do deserów, tartaletek, ale mnie osobiście najbardziej smakuje z zwykłym jogurtem i zjadam na drugie śniadanie, jak i na podwieczorek.
Użytkownik reanja
w dniu 03.03.2019 12:03 opublikował przepis:
Dlaczego terrina a nie pasztet?
bo większości pasztet kojarzy się z pieczeniem, a ten na który zaraz podam był gotowany w foremkach.Szybciej i łatwiej, a przy tym nie ma szans go wysuszyć.
Użytkownik reanja
w dniu 06.01.2019 14:59 opublikował przepis:
Chałwa jak wiadomo jest słodka, ale sezam uprażony i zmiksowany ma słonawy zapach i smak, do tego gorzka polewa równoważy całość i tort smakuje wyśmienicie:)
Użytkownik reanja
w dniu 26.01.2015 18:11 opublikował przepis:
Sos jest to kolejny nasz rodzinny sposób na wykorzystanie resztek z rosołu- nie wygląda najlepiej,ale za to smakuje pysznie a można go wykorzystać do wielu dań. Obertasy bo na odwrót- farsz sałatkowy a sos mięsny:)
Użytkownik reanja
w dniu 04.05.2014 18:07 opublikował przepis:
Czasami trzeba zrobić coś na szybko, a w domu tylko kotlety sojowe i paczka mrożonych warzyw- to mam zawsze i w tedy gotuję takie danie. Niby gulasz bo nie wiem jak to nazwać,ale dane jest pyszne,lekko pikantne, sycące i rozgrzewające( i to bardzo)
Użytkownik reanja
w dniu 04.05.2014 17:56 opublikował przepis:
Tytuł troszkę przekłamany, bo dodałam mniszka ale w postaci miodku( jak zrobić pokazałam tutaj, a że jeszcze się pokazuje, to może zachęcę kogoś do przygotowania kilku partii:)Potrzebne będą dwie tortownice- 21 i 27 cm średnicy
Użytkownik reanja
w dniu 28.04.2014 11:38 skomentował:
Kolejny stary przepis:) ciasto jest wysokie, mało słodkie, czekoladowe z wyczuwalną nutą kawy cappuccino- u mnie orzechowej, ale można dodać swoje ulubione.
Użytkownik reanja
w dniu 09.04.2014 13:11 opublikował przepis:
Sernik Inkanietypowy i zaskakujący sernik.Przepis dostałam od znajomej- która zawodowo zajmuje się wypiekami ciast.Przepis lekko zmodyfikowałam i dodałam mniej cukru, oryginał był dość słodki:)
Użytkownik reanja
w dniu 31.03.2014 17:59 skomentował:
proponuje takie psikusowe danie, które przypomina udka, ale mięsa w nim nie ma.Przygotowałam je w piątek i moja rodzinka bardzo się zdziwiła widząc je, bo zachowuję post tego dnia i podchodzili do talerzy z nieufnością:) ale jeżeli przygotujecie je w inny dzień to myślę, że zaskoczą nie jednego
Użytkownik reanja
w dniu 23.03.2014 15:39 skomentował: