Pieczony boczek z suszonymi pomidorami czosnkiem i bazylią

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Uwielbiam domowe wędliny już jakiś czas nie kupuję tylko robię swoje, taki boczuś wychodzi mega pachnący i soczysty aż by się chciało jeść od razu po upieczeniu, ale żeby ładnie się kroił musi wystygnąć. Polecam na różne okazje.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg boczku surowego w kawałku
    2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
    szczypta soli
    4 łyżki oleju
    rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Wędliny

Pieczony boczek z suszonymi pomidorami czosnkiem i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek myjemy a następnie zioła mieszamy wraz z solą i olejem. Smarujemy cały boczek dookoła. Boczek przekładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy 70 minut.
  • boczek 2. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy boczek do wystygnięcia. Następnie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lodówki do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Suszone pomidory Wędlina Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować