Uwielbiam domowe wędliny już jakiś czas nie kupuję tylko robię swoje, taki boczuś wychodzi mega pachnący i soczysty aż by się chciało jeść od razu po upieczeniu, ale żeby ładnie się kroił musi wystygnąć. Polecam na różne okazje.
1 godz. 20 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
1 kg boczku surowego w kawałku
2 łyżeczki suszonych pomidorów z bazylią i czosnkiem
szczypta soli
4 łyżki oleju
rękaw do pieczenia
Pieczony boczek z suszonymi pomidorami czosnkiem i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek myjemy a następnie zioła mieszamy wraz z solą i olejem. Smarujemy cały boczek dookoła. Boczek przekładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy 70 minut.
2.Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy boczek do wystygnięcia. Następnie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do lodówki do wystygnięcia.
Komentarze