REKLAMA

Boczek rolowany z musztardą i czosnkiem

wyświetlono: 1045 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Pyszny soczysty boczuś :)

opublikowany: 16.04.2015
Udostępnij Pinterest
  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • Surowy boczek spory kawałek ,4 ząbki czosnku,sól,pieprz,musztarda,1 duża cebula
    Dodatkowo : rękaw do pieczenia
Ocena:

(średnia 4.5 z 182 głosów)

Okazje:

Posiłek:

Jak zrobić Boczek rolowany z musztardą i czosnkiem?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek solimy i pieprzymy z 2 stron,na jeden wewnętznej smarujemy dość sporo musztardą ,układamy pokrojony czosnek i ścislę zwijamy .Zwijamy sznurkiem do mięsa lub nitką aby nam sie nie rozwijał ,do rękawa wkladamy pokrojoną cebulę i boczek pieczemy ok 1,5 godziny w temp.180 st.
    Smacznego :)

Porady

Można jeść jeszcze ciepły ale jest pyszny zamiast wędliny.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: kada kada

Boczek rolowany z czosnkiem i ziołami

Swojskie wyroby smakują najlepiej! Aromatyczny boczek z mnóstwem ziół - w sam raz na pyszną kolację

kategoria: Wędliny opublikowany: 01.08.2017 | wyświetlono: 1789 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: anka1988 anka1988

Rolowany boczek

Idealny na kanapki, nie ma to jak swojskie wyroby.

kategoria: Przystawki Wędliny opublikowany: 23.12.2013 | wyświetlono: 1089 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE