Roladki z bakłażana

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Roladki z bakłażana

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bakłażan
    200 g mięsa mielonego
    1 szkl ugotowanego ryżu
    pół puszki czerwonej fasoli
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    oregano
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    pół puszki pomidorów w przecierze
    żółty ser do posypania ok 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Roladki z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażana kroimy na plastry wzdłuż, solimy i odstawiamy na ok pół godziny.
    Mięso mieszamy z ryżem fasolą, natką pietruszki i przyprawami.
    Bakłażana płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy, a następnie smażymy niezbyt długo na patelni z obu stron, można na grillowej. W każdy plaster zawijamy łyżkę nadzienia i ustawiamy roladki w naczyniu żaroodpornym. Pomidory miksujemy przy pomocy blendera , doprawiamy solą i pieprzem i oblewamy roladki w naczyniu, posypujemy serem i zapiekamy ok 30 min w temp 190 st
    Podajemy do ziemniaków, frytek lub kaszy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować