Grillowane roladki z bakłażana

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Faszerowane wyrazistym serem, pachnącymi, dojrzewającymi w słońcu suszonymi pomidorami, aromatycznymi oliwkami i świeżą bazylią zwijane roladki to nie tylko świetna propozycja imprezowej przekąski, ale również ciekawy pomysł na lekki, grillowany obiad w sezonie letnim.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 duży bakłażan
    2 łyżeczki przyprawa do grilla
    2 łyżki oliwy
    270g sera fety
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    4 suszone pomidory
    12 sztuk drylowanych czarnych oliwek
    1 garść świeżej bazylii
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki Przekąski

Grillowane roladki z bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowane roladki z bakłażana 1. Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plaster skropić oliwą, posypać przyprawą do grilla i pieprzem. Po tym czasie plastry bakłażana grillować po 3minuty z każdej strony i pozostawić aby zmiękły.
  • Grillowane roladki z bakłażana 2. Suszone pomidory i oliwki drobno posiekać.
  • Grillowane roladki z bakłażana 3. Ser feta wymieszać z jogurtem dodać suszone pomidory, oliwki doprawić pieprzem i całość dokładnie wymieszać.
  • Grillowane roladki z bakłażana 4. Listki bazylii umyć i osuszyć.
  • Grillowane roladki z bakłażana 5. Każdy plaster bakłażana posmarować wcześniej przygotowanym serkiem, ułożyć po kilka listków bazylii i ciasno zwinąć w roladkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Feta Oliwki Suszone pomidory

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować